Ambasador Finske u poseti Novoj Crnji

21. decembra 2021.

Danas su u Novoj Crnji ambasador Finske u Srbiji, njegova ekselencija Kimo Lahdevirta, predsednik Opštine Vladimir Brakus i David Makević, izvršni direktor „Srbije u ritmu Evrope“ potpisali ugovor o saradnji. Naredne godine deca iz Nove Crnje predstavljaće Finsku na ovom takmičenju.

Ambasador Finske je u pratnji supruge obišao i kuću Đure Jakšića gde je, kako je sam rekao, naučio mnogo o srpskoj istoriji. Nakon toga, posađeno je drvo prijateljstva u parku dvorca Nojhauzen, a njegova ekselencija Kimo Lahdervita je prilikom današnje posete ovom dvorcu otvorio turističku manifestaciju „Deda Mrazovo novogodišnje selo“:

Prijem koji je organizovan u Novoj Crnji je bio mnogo lep. Drago mi je što sam imao priliku da posadim jelku prijateljstva, koja će biti svojevrstan spomenik ispred predivnog dvorca Nojhauzen. U prelepom sećanju ostaće mi i poseta kući Đure Jakšića. Kada je u pitanju takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“, veoma mi je drago što opština daje deci mogućnost da učestvuju na ovakvom festivalu. Nadam se da će imati sjajan nastup predstavljajući Finsku – rekao je nj.e. Kimo Lahdevirta, ambasador Finske u Srbiji.

Izvršni direktor “Srbije u ritmu Evrope” David Makević  izrazio je veliko zadovoljstvo što opština Nova Crnja već nekoliko godina učestvuje u ovom velikom muzičkom takmičenju:

Drago mi je što predstavnici ove opštine imaju sluha za ovakve projekte. Lokalna samouprava na ovaj način podržava svoje mlade talente i daje im mogućnost da učestvuju u ovakvim projektima. Drago nam je što imamo odlične saradnike na ovom projektu, koji ima za cilj podsticanje i promociju mladih talenata – kazao je Makević.

Predsednica Skupštine opštine Nova Crnja Ana Marija Lekin rekla je da trodnevna manifestacija „Deda Mrazovo novogodišnje selo“, koju je prilikom današnje posete otvorio ambasador Finske, ima za cilj da predstavi jedan od turističkih potencijala Nove Crnje:

Ovaj događaj promoviše dvorac Nojhauzen, kao jednu od naših atrakcija. U skladu sa predstojećim praznicima, okitili smo ga i ukrasili, kako bi svi koji to žele mogli da ga posete. Deca ovde mogu videti Deda Mraza i fotografisati se sa njim i poneti lepe uspomene sa ovog mesta.

 

 

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.