Državna sekretarka Milka Milovanović Minić posetila Novu Crnju

26. novembra 2021.

Državna sekretarka Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić posetila je danas Novu Crnju, gde je sa predsednikom opštine Vladimirom Brakusom i njegovim saradnicima razgovarala o demografskim problemima, načinima prevazilaženja negativnih trendova i o unapređenju mera za podizanje stope nataliteta.

Nakon sastanka sa predstavnicima opštine Nova Crnja, državna sekretarka Milka Milovanović Minić istakla je da je najvažnije stvoriti kvalitetne uslove za život, kako bi se sprečila depopulacija:

Mere koje će biti primenjene od 1. januara usmerene su na podršku i podsticaj mladih. Dodatak za prvorođeno dete biće uvećan sa 100 na 300 hiljada dinara. To je podrška mladim parovima da što pre dođu do krova nad glavnom, što je ozbiljna pomoć, kako u maloj sredini tako i u velikom gradu. Tu je i mera podrške mladim majkama koje tokom studija ostanu u drugom stanju. Najvažnije nam je da nas bude što više – rekla je Milovanović Minić.

Svako novčano izdvajanje u malim sredinama za porodicu je od velikog značaja, a vrlo je važno i mladim parovima pružiti podršku i uslove da ostanu u lokalnoj sredini:

Trudimo se da različitim merama, koje smo u mogućnosti da sprodovdimo, da zadržimo stanovništvo ovde, kao i da privučemo nove ljude da dođu ovde, započnu svoj biznis. Trudimo se da infrastruktrunim projektima i novim sadržajima obezbedimo bolje uslove za stanovanje – kazao je predsednik opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus.

Predstavnici Ministarstva za brigu o porodici i demografiju obilaze lokalne samouprave, kako bi nakon razogovora sa predstavnicima opština dobili detaljniju demografsku sliku svake sredine. Cilj je da se determinišu primeri dobre prakse, sagledaju problemi sa kojima se lokalne samouprave suočavaju, kako bi se, zajedničkim snagama, pomoglo da se negativni trendovi zaustave.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.