Kapela u Radojevu uskoro dobija potpuno nov izgled

18. juna 2020.

Posle pet godina od početka radova, završeni su gotovo svi građevinski i radovi na spoljašnjosti kapele na groblju u Radojevu. Vrednost radova iznosi više od milion i po dinara. 

 

Direktor JKP „Osmi avgust“, Nino Žuvela, istakao je da je ovo veoma značajno za Mesnu zajednicu Radojevo:

Meštani ovog sela sada mogu na dostojanstven način da sahrane svoje najmilije. U radove je uloženo između milion i po i dva miliona dinara, a posebno bih zahvalio Slavici Jonjev, koja je svojim donacijama pomogla završetak radova na kapeli – rekao je Žuvela.

Radovi na kapeli započeti su 2015. godine, ali su nedostajala novčana sredstva za njihov završetak. Prošle godine, uz podršku privatnog donatora Slavice Jonjev, Opštine Nova Crnja i JKP „Osmi avgust“ obezbeđen je ostatak sredstava.

Predsednik Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, ističe da se na ovom primeru pokazuje da je najbitnije obezbediti komunalnu opremljenost i u ovako malim mestima:

Uz odgovarajuće odnošenje otpada i druge infrastrukturne objekte koji spadaju u kategoriju komunalnih, i ova kapela će biti data na korišćenje naseljenom mestu Radojevo. U skladu sa svim hrišćanskim pravilima i na način koji je primeren 21. veku, građani će svoje najbliže moći da sahranjuju. Ovo je primer kako se opština odgovorno ponaša prema građanima i da će u narednom periodu brinuti o svim njihovim potrebama – rekao je Brakus.

 

 

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.