Mere bezbednosti na teritoriji opštine Nova Crnja

20. marta 2020.

Za vreme trajanja vanrednog stanja, proglašenog dana 15. marta 2020. godine, na teritoriji opštine Nova Crnja uvode se sledeće mere, zadaci i aktivnosti:

  • Preporučuje se poslodavcima da proces rada i dalje organizuju tako da svi koji to rade mogu da rade od kuće. Ukoliko rad od kuće nije moguć, proces rada treba organizovati tako da se strogo poštuju sve higijensko-tehničke mere za sprečavanje širenja zaraze (ograničen broj ljudi u prostoriji, korišćenje zaštitnih maski i sl.)
  • Građani: samoizolacija – bez okupljanja, bez poseta, bez izlazaka iz kuće bez preke potrebe. Izuzeci: kada se ide u prodavnice i apoteke, za šetanje kućnih ljubimaca, bacanje smeća. Licima starijim od 70 godina zabranjuje se izlazak iz domova, za njih sve neophodne radnje obavljaju mlađi članovi porodice i volonteri koje angažuje Opštinski štab za vanredne situacije.
  • Pooštravaju se mere koje se odnose na ograničavanje javnog okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Okupljanja su u oba slučaja ograničena tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica. Vlasnici su u obavezi da isped objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar tog objekta. Od primene ove odluke izuzeta su lica koja zbog radne obaveze i specifičnog načina organizacije rada objektivno ne mogu primeniti ovu meru.
  • Ograničava se radno vreme svih ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova i ostalih ugostiteljskih objekata) od 08,00 do 19,00 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena dozvoljeno je prisustvo najviše onolikog broja ljudi, propisanog prethodnom odredbom.
  • Radno vreme pozivnog kol centra u Opštinskoj upravi opštine Nova Crnja, koji pruža informacije za pomoć građanima, evidentira njihove potrebe i koordinira rad sa mesnim zajednicama, biće od 07,00 do 19,30 časova, svakodnevno.
  • Pomoć građanima i dalje organizovati putem organizacije Crvenog krsta, volontera, dobrovoljnih vatrogasnih društava, jedinica civilne zaštite opšte namene.
  • U svim mesnim zajednicama organizovaće se produženi rad, dežurstva i kol-centri.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.