Ministar Đorđević u radnoj poseti Novoj Crnji

6. jula 2019.

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Zoran Đorđević, danas je u okviru radne posete boravio u Novoj Crnji. Nakon sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave, ministar Đorđević je obišao Udruženje hraniteljica „Malo do sreće – Mića Vlahović“ u Aleksandrovu. 

Novoizabrani predsednik Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, istakao je da je poseta ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zorana Đorđevića, veoma značajna za ovo mesto:

Razgovarali smo o Centru za socijalni rad, i konkretno o problemima Udruženja hraniteljica. Cilj nam je da rešimo problemome koje imaju, kako bi još bolje funkcionisali i kako bi deca imala što više sadržaja za igru i odrastanje – naveo je Brakus.

Prilikom današnje posete, ministar Đorđević posetio je Udruženje hraniteljica u Aleksandrovu, kojem je u ime Ministarstva uručio laptop računar i trambolinu.

Ova ustanova tokom zime ima problema sa grejanjem. Verujem da ćemo pronaći način da im pomognemo, i da će se deca naredne zime grejati na zdraviji i ekonomičniji način – rekao je ministar Đorđević.

Aleksandrovo, koje prirpada Opštini Nova Crnja, je selo sa najvećim brojem hraniteljskih porodica u Srbiji. Jasmina Neumovski, iz Udruženja hraniteljica „Malo do sreće – Mića Vlahović“, kaže da je u Aleksandrovu trenutno oko tridesetoro dece smešeteno u 20 hraniteljskih porodica.

Udruženje ima veoma lepu saradnju sa lokalnom samoupravom, kao i sa školom. Deca imaju priliku da učestvuju i u nekim vannastavnim aktivnostima, kao što su ples, folklor i sport – kaže Neumovski.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.