Ministar Krkobabić u poseti opštini Nova Crnja

9. septembra 2022.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić bio je danas u radnoj poseti u Opštini Nova Crnja, prilikom koje je prisustvovao finanlnoj fudbalskoj utakmici u sklopu Miholjskih susreta sela, obišao ZZ Plast u Srpskoj Crnji i porodicu Becin u Radojevu, koja je preko konkursa Ministarstva dobila kuću.

Ministar Milan Krkobabić istakao je da selo mora da ima siguran i stabilan izvor egzistencije za meštane:

Očuvanje sela upravo podrazumeva formiranje dobrih i uspešnih zadruga. To znači i dobar folklor, dobar sportski klub i dobra infrastruktura. Ovo je po meni jedna opština u kojoj su ljudi dobri, složni i pozitivni -rekao je Krkobabić.

Predsednik Opštine Nova Crnja Vladimir Brakus izrazio je veliko zadovoljstvo zbog posete ministra:

U prošloj godini, u okviru konkursa Ministarstva za kupovinu seoskih kuća, potpisano je 40 ugovora, a očekujemo još odobrenih zahteva do kraja godine. Sa Ministarstvom sarađujemo i preko drugih konkursa, ZZ Plast je dobar primer, a svaka pomoć je dorbodošla -istakao je Brakus.

Zemljoradnička zadruga „Plast“ koja posluje dve decenije, dobila je podsticaj Ministarstva za brigu o selu za kupovinu hladnjače:

Iako dobro poslujemo, već 21 godinu, nismo bili u stanju sami da izgradimo hladnjaču, tako da smo se obratili državi. Ministarstvo je prepoznalo da u našu firmu ima smisla ulagati. Prošle godine dobili smo oko 9 miliona dinara, odnosno 45 posto ukupnih investicija, dok smo ostatak sami finansirali – kaže Zoran Zečević, direktor Zemljoradničke zadruge „Plast“.

Porodica Becin, mladi bračni par i troje dece iz Radojeva, dobila je kuću preko konkursa Ministarstva za brigu o selu:

Prezadovoljni smo i srećni, ovo je ostvarenja našeg sna. Odlučili smo da ostanemo na selu, želimo da se bavimo poljoprivredom. Na selu je ipak mirniji i kvalitetniji život na selu – kaže Dejan Becin.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 300 din + PDV.