Ministar Nedimović posetio Aleksandrovo

5. oktobra 2019.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović, bio je danas u radnoj poseti Aleksandrovu gde je razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima. 

 

Predsednik Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, još jednom je istakao važnost poseta nadležnog ministra i značaj prilike da poljoprivrednici o svojim problemima razgovaraju sa njim:

Mnogo nam znače posete ministra Nedimovića našoj opštini, jer na taj način poljoprivrednici mogu da dođu do nekih novih i veoma važnih informacija. Danas smo u gazdinstvu koje se generacijama bavi poljoprivredom, i to i ratarstvom i stočarstvom. Ovo je bila još jedna lepa prilika da se ministar upozna sa situacijom ovde kod nas – rekao je Brakus.

Poljoprivrednike u Aleksandrovu najviše je interesovalo da li će se povećati subvencije za poljoprivredne površine i šta će biti sa raspodelom državne zemlje.

Porodica Končar iz Aleksandrova bavi se ratarstvom i stočarstvom, na posedu od oko 60 jutara zemlje. Momčilo Končar, veterinar u penziji, kaže da je svake godine sve teže:

Cene ostaju iste, a troškovi se povećavaju. Dobili smo subvencije za stoku i ratarske površine. Zadovoljni smo svim, osim plasmanom koji je zakočio u zadnjih pola godine. U stočarstvu je trenutno kriza, ali nadamo se da ćemo je prebroditi i opstati u poslu – kaže Končar.

Ministar Branislav Nedimović posećuje sela na teritoriji Severnobanatskog i Srednjobenataskog okruga, kako bi razgovarao sa poljoprivrednicima, upoznao se sa problemima sa kojima se suočavaju, ali i kako bi agrari iz prve ruke dobili informacije o svim podsticajima koje Ministarstvo nudi.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.