Ministar Nedimović posetio gazdinstva u Kozarcima, Topoli i Bašaidu

4. septembra 2019.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, posetio je Nove Kozarce, Banatsku Topolu i Bašaid i tom prilikom razgovarao sa poljoprivrednicima, koji se pored uobičajene ratarske prozvodnje, bave stočarstvom. Jedan od najvećih problema koji su poljoprivrednici izdvojili jeste niska otkupna cena bikova. Ministar je posetio poljoprivredno gazdinstvo Radulovć i sa novokozaračkim ratarima i stočarima pričao o trenutnoj situaciji. Svakako je rešavanje otkupne cene jedan od prioriteta države kako bi stočari konačno osetili boljitak:

Imali smo problem sa tržištem i prodajom bikova. Ali imamo sada veoma dobre ugovore u poslednjih nekoliko dana i počeće otkup, pa mislim da ćemo za mesec i po dana rešiti čitavo stanje u tovnom govedarstvu u našoj zemlji. Resorno ministarstvo će do kraja godine za 20 proizvoda koji se najviše koriste u našoj zemlji objaviti očekivane cene za 2020. godinu, kako bi poljoprivrednici mogli da se pripreme na vreme i organizuju svoju proizvodnju – istakao je ministar Nedimović.

Ministar Nedimović zamolio je kikindske poljoprivrednike za strpljenje jer je za intervenciju na tržištu neophodno više vremena, o čemu će blagovremeno biti obavešteni, kako bi mogli da svoju proizvodnju isplaniraju na najbolji mogući način.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.