Mirjana Vučković donirala automobil Domu zdravlja u Srpskoj Crnji

15. maja 2023.

Devedesetpetogodišnja Mirjana Mikšin Vučković, rodom iz Srpske Crnje, koja godinama živi u Beogradu, rešila je da svoj automobil „reno modus“ pokloni Domu zdravlja u svom rodnom mestu:

Nakon završetka škole, udala sam se za vojno lice, iselila se iz Crnje, ali mi je moje rodno mesto ostalo u srcu. Želela sam da na ovaj način pomognem i doprinesem radu Doma zdravlja i zadovoljna sam i srećna što će to njima mnogo značiti – rekla je Vučković.

Danica Vučurović Đukin, v.d. direktora Doma zdravlja Srpska Crnja, istakla je da će donacija automobila ovoj zdravstvenoj ustanovi veoma značiti:

Automobil je potreban našoj Patronažnoj službi, za terenski rad, kućne i hitne posete. Naša doktorica je do sada vozila stojadina, koji se više i ne proizvodi, tako da će nam donacija ovog dobro očuvanog automobila veoma značiti. Mi smo mala sredina, nerazvijena opština, tako da nam svaka donacija veoma mnogo znači – rekla je Vučurović Đukin.

Vladimir Brakus, predsednik Opštine Nova Crnja, istakao je da postoji mnogo građana koji pomažu rad lokalne samouprave i institucija:

Ovo je samo jedan od lepih primera, da je neko ko već dugo živi van svog rodnog mesta iskoristio priliku i mogućnost da pomogne Domu zdravlja u mestu odakle je poreklom. Ova pomoć mnogo znači i unaprediće rad Doma zdravlja. Nadamo se da će ovakvih primera biti još mnogo u budućnosti – rekao je Brakus.

Uručenju donacije prisustvovali su i Ana Marija Lekin, predsednica Skupštine opštine Nova Crnja, i Dragan Daničić, zamenik predsednika Opštine Nova Crnja.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 300 din + PDV.