Nova Crnja: Održano opštinsko takmičenje u poznavanju saobraćajnih propisa

24. marta 2022.

Nova Crnja je jedna od 60 opština i gradova koji učestvuju u projektu Agencije za bezbednost saobraćaja, koji se tiče poznavanja saobraćajnih propisa, a odvija se u četiri faze. U okviru prve faze, u projektu su učestvovali predškolci i učenici prvog i drugog razreda, gde su se deca pripremala za odvijanje školskih smotri, na kojima su formirane ekipe za današnje opštinsko takmičenje „Pažljivkova smotra 2022 u OŠ „Petefi Šandor“:

Nakon ovog opštinskog, očekuju nas i regionalno i republičko. Opštna Nova Crnja obezbedila je nagrade za sve učesnike, u vidu prigodnih knjiga, plaketa i zahvalnica. Tri prvoplasirane ekipe dobiće i medalje. 

Takmičenje je okupilo učenke iz pet osnovnih škola, od kojih je svaka imala po jednu ekipu, a tri tima formirana su od predškolaca.

Cilj je edukacija dece o bezbednom učestvovanju u saobraćaju, sticanje novih znanja i obezbeđenje postojećih veština. Pitanja su primerena uzrastu dece i tiču se bezbednog ponašanja u saobraćaju, od prepoznavanja zvukova i svetlosnih signala, do bezbednog kretanja putevima– rekla je Nevenka Popović, koordinator smotre u Novoj Crnji.

Opštinsko takmičenje okupilo je učenike onsovnih škola iz Radojeva, Srpske Crnje, Vojvode Stepe, Nove Crnje i Aleksandrova.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.