Obeležen vek fudbala u Srpskoj Crnji

26. novembra 2022.

Fudbalski klub „Budućnost“ iz Srpske Crnje obeležio je danas značajni jubilej, stogodišnjicu postojanja. Tim povodom, na stadionu kluba prijateljsku utakmicu odigrali su veterani i prvi tim, a nakon toga u Domu kulture otvorena je izložba pod nazivom „Prvi vek Budućnosti“ i održana svečana akademija posvećena jubileju. 

FK „Budućnost“ iz Srpske Crnje osnovan je davne 1922. godine. Nakon pet uzastopnih sezona u Vojvođanskoj ligi istok, „Budućnost“ se poslednje dve godine nadmeće u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin:

Slavimo danas vek postojanja kluba i sto godina fudbala u Srpskoj Crnji. Tokom tog dugog vremenskog perioda, bilo je i uspona i padova. Kroz klub su prolazili i prvoligaši i drugoligaši, a najveći uspeh kluba je ulazak u Vojvođansku ligu u više navrata. Trenutno u PFL Zrenjanin zauzimao prvu poziciju, sa 6 bodova više od drugoplasiranog, a u ovoj polusezoni nismo imali nijedan poraz – rekao je Darko Števin, predsednik FK „Budućnost“.

Goran Savin branio je za Budućnost iz Srpske Crnje oko 20 godina, a desetak godina je trener golmana: 

Postojala su 4 kluba u Crnji, a „Budućnost“ je ta koja će izneti ovu proslavu stogodišnjice fudbala u ovom mestu. Obeležavanje jubileja počeli smo utakmicom između veterana i prvog tima, koja je završena rezultatom 4:4. Nakon toga, u holu Doma kulture izložene su fotografije, autor izložbe sam ja, a klub je organizator cele proslave. U okviru svečanog programa, biće dodeljene nagrade sponzorima i pojedincima, svima koji su pomagali klubu. Stevan Drinić, koji je već više od 60 godina u klubu, će dobiti plaketu  -rekao je Savin. 

 

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 300 din + PDV.