Obnovljen spomenik Žanu Mustafoviču u Aleksandrovu

5. oktobra 2019.

Na 75. godišnjicu od pogibije vojnika Crvene armije Urzea Žana Mustafoviča, danas su položeni venci na njegov obnovljen spomenik u Aleksandrovu. Događaju su prisustvovali su predsednik Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, zamenik izaslanika odbrane Ruske Federacije, predstavnici Srednjobanatskog okruga, lokalne samouprave i Mesne zajednice, SUBNOR-a, Organizacije vojnih starešina, političkih partija, Udruženja potomaka srpskih ratnik dobrovoljaca od 1912. do 1918, kao i srodnih udruženja iz Zrenjanina, Karađorđeva, Vojvode Stepe i Beograda.  

Na inicijativu Udruženja potomaka srpskih ratnih dobrovoljaca od 1912. do 1918, uz veliku podršku Mesne zajednice i lokalne samouprave, za kratko vreme obnovljen je spomenik Urzeu Žanu Mustafoviču:

Mislim da je to naš dug prema njemu, kao i svima koji su dali svoj život za slobodu. Imao je samo 19 godina, bio je na hiljade kilometara daleko do svoje kuće, a danas počiva među Srbima, ovde u Aleksandrovu. Naša obaveza je da poštujemo njegovu žrtvu – rekla je Dara Kovačević, zamenica predsednika Upravnog odbora Udruženja potomaka srpskih ratnik dobrovoljaca od 1912. do 1918.

Kako je istaknuto na današnjem skupu, Aleksandrovo je mlado selo, nastalo posle I svetskog rata, mesto dobrovoljaca, boraca i vojnika. U ovom naseljenom mestu, najviše zahvaljujući Udruženju potomaka srpskih ratnih dobrovoljaca od 1912. do 1918. i SUBNOR-u, neguju se uspomene na značajne događaje i ličnosti iz istorije.

 

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.