Opština Nova Crnja: Pušteni u rad postrojenje i potisni cevovod dugačak preko 7 km

12. maja 2023.

U Opštini Nova Crnja, pušteni su u rad postrojenje i potisni cevovod koji je dugačak preko 7 km koji će omogućiti da sa izvorišta u Radojevu, voda stigne ne samo u Radojevo, već i u Srpsku Crnju. Događaju su prisustvovali predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović i članovi Pokrajinske vlade, predsednik Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, zamenik predsednika opštine Nova Crnja, Dragan Daničić, predsednik MZ Radojevo, Željko Ristin, predsednik MZ Aleksandrovo, Sava Vujatov i predsednik MZ Srpska Crnja, Bojana Tomina.

U Aleksandrovu su započeti radovi na rekonstrukciji Doma kulture. Pošto smo obišli i rodnu kuću Đure Jakšića, odlučili smo da u dogovoru sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Zrenjaninu, pripremimo projektnu dokumentaciju za sanaciju te kuće. Takođe ćemo pripremiti projektnu dokumentaciju za sanaciju crkve u Radojevu. Obišli smo i školu u Aleksandrovu i pokušaćemo da obezbedimo sredstva za sanaciju te škole. Za nas je uvek bilo važno da ulažemo u manje sredine. Danas smo razgovarali i o tome da odmah nastavimo i sa novim projektima koje ćemo finansirati u ovoj opštini, ove i naredne godine. Mi ćemo nastaviti da podstičemo lokalne samouprave i da izdvajamo sve značajnija sredstva, kako bismo u što više mesta obezbedili zdravu vodu za piće.- rekao je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

U narednih nekoliko nedelja počinju radovi na putu od Radojeva do Srpske Crnje u vrednosti većoj od 100 miliona dinara. U pripremi izmene i dopune budžeta za 2023. godinu, Pokrajinska vlada kao jedan od prioriteta, priprema ulaganje u predškolske ustanove, kao i u osnovne i srednje škole širom Vojvodine:

Današnja poseta nam veoma znači, kako bi naš narod uvideo da imamo podršku kako lokalne vlasti, tako i viših nivoa vlasti. U ovoj godini, sredstva koja je naša Opština uspela da dobije, važe za najveća sredstva koja su dobijena u proteklih 70 godina. Trudimo se i uz podršku Pokrajine i Republike želimo da stvorimo što bolje uslove kako bi građani na našoj teritoriji bili što zadovoljniji.– rekao je Vladimir Brakus, predsednik Opštine Nova Crnja.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, danas je pustio u pogon postrojenje i potisni cevovod iz Radojeva ka Srpskoj Crnji. Ovaj projekat koji je u potpunosti finansirala Uprava za kapitalna ulaganja APV, a koji vredi 157 miliona dinara, dužine je 7.155 m:

Imamo deset šahtova koji su zaduženi za priključenje i rešavanje pritiska, kao i za eventualno čišćenje cele mreže. Najznačajnija i najveća investicija u našoj Opštini u prethodne 43 godine je bunar koji se nalazi na dubini 240 m. Ono što karakteristiše ovaj projekat, to je da je voda koju dobijamo iz Radojeva poreklom sa Karpatskog sliva i njoj nije potrebno nikakvo prečišćavanje niti hlorisanje.– rekao je Dragan Daničić, zamenik predsednika opštine Nova Crnja.

 

 

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 300 din + PDV.