Počela izgradnja bazena sa sadržajima za decu u Srpskoj Crnji

16. juna 2022.

Radovi na projektu „Izgradnja otvorenog bazena sa sadržajima za decu“ počeli su u Srpskoj Crnji, pored postojećeg bazena u ovom mestu. Novi dečji bazen sa atrakcijama biće veličine 148 kvadratnih metara i dubine 30 centimetara. Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su predtsavnici opštine Nova Crnja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Vladimir Brakus, predsednik opštine Nova Crnja, kaže da Srpska Crnja može da se pohvali kvalitetnim bazenom i dobrom posetom, i da su do sada samo nedostajali sadržaji za decu. Prema njegovim rečima, odobrena su sredstva u iznosu od 15 miliona dinara, dok će Opština opredeliti dodatna sredstva koja budu potrebna da se projekat završi:

U saradnji sa Ministarstvom turizma i pokrajinskim sekretarijatima uspeli smo da napravimo projekat, konkurisali smo i dobili sredstva. Kada se izgradnja bazena završi deca će imati priliku da uživaju i u nekim propratnim sadržajima, kao što su fontane, tobogani i slično – rekao je Brakus i dodao da je u prethodnom periodu dosta uloženo su sportsku infrastrukturu.

Pokrajinski sekretar sporta i omladine Dane Basta ističe da je ovaj projekat veoma važan za Novu Crnju:

Danas smo položili kamen temeljac na izgradnji novog bazena, gde će mališani moći da se upoznaju sa plivanjem. Jedna mala opština kao što je Nova Crnja svakako zaslužuje da proširuje sportske kapacitete. I u narednom periodu, Nova Crnja će biti aktivni učesnik na svim našim konkursima, tako da ćemo zajedničkim snagama obezbediti deci što bolje uslove za bavljenje sportom – rekao je Basta.

I pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, saglasan je da je ovaj projekat od izuzetnog značaja:

Nova Crnja je primer aktivne male lokalne samouprave. Zajednički radimo na razvoju sporta i turizma, kao i podizanju standarda života građana. Opredelili smo preko 2 miliona dinara za Novu Crnju, a ideja je da u narednom periodu opremimo bazen i besplatnim internetom – najavio je Ivanišević.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.