Pokrajinski sekretar za privredu i turizam u poseti Novoj Crnji

10. novembra 2020.

Dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam bio je danas u radnoj poseti Novoj Crnji, gde je sa čelnicima ove srednjobanatske opštine, kao i lokalnim privrednicima razgovarao o saradnji i planiranim projektima. 

Vladimir Brakus, predsednik Opština Nova Crnja kaže da su danas sa pokrajinskim sekretarom obavljeni konstruktivni razgovori, o turističkim potencijalima i o mogućnostima privrednika da poboljšaju proizvodnju u ovoj teškoj situaciji:

Ovo je jako dobar način da se privrednici bolje upoznaju sa svim mogućnostima koje imaju i da iz prve ruke čuju za šta sve mogu da apliciraju. Privrednici već sad mogu da znaju na kakvu će podršku Sekretarijata moći da računaju naredne godine – rekao je Brakus.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, kaže da je cilj njegove posete da sasluša ljude na terenu, upozna se sa aktuelnim problemima, kako bi se zajednički kreirali programi u okviru kojih će Vlada Vojvodine da uloži novac, a da to u ovoj teškoj situaciji da najbolje efekte:

Crnja svakako ima ozbiljne turističke potencijale, Kaštel je samo jedan od njih, kao i kuća Đure Jakšića. Tu je i termalni izvor koji može da bude generator razvoja turizma u ovom regionu. Turizam nam je veoma važan, želimo da mu pomognemo da preživi, jer je u veoma teškoj situaciji zbog korone. Danas sam tu i da saslušam privrednike, za šta im je potreban novac, kako bi privreda mogla da se razvija kako bismo imali i nova zapošljavanja – kaže dr Ivanišević i dodaje da je stopa nezaposlenosti u Vojvodini na istorijskom minimumu.

Odmah nakon usvajanja pokrajinskog budžeta, što će biti u zakonskom roku, već početkom sledeće godine, biće raspisani konkursi u oblastima turizma, privrede i zapošljavanja.

Marko Todić iz JKP „8. avgust“ iz Srpske Crnje kaže da će ovo preduzeće aplicirati za sredstva Sekretarijata, što bi im značilo u finansiranju različitih aktivnosti:

Sredstva su nam potrebna za zanavljanje opreme, kao i za ulaganje u infrastrukturu. Ciljevi našeg poslovanja su da, kroz razvijen sistem menadžmenta i unapređenje procesa upravljanja, obezbedimo kvalitetnije pružanje komunalnih usluga, što je u opštem interesu građana. 

 

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.