Pokretni mamograf od početka 2020. na terirtoriji opštine Nova Crnja: Besplatno snimanje dojki bez uputa i zakazivanja

12. decembra 2019.

Snimanje dojki pokretnim mamografom u opštini Nova Crnja će od januara 2020. godine obavljati stručni tim Kliničkog centra Vojvodine. Mamograf će se nalaziti ispred ambulante u Aleksandrovu, a sve žene starije od 45 godina imaju pravo na ovaj značajan dijagostički pregled, ali i obavezu prema svom zdravlju da to čine na svake dve godine.

Besplatno snimanje pokretnim mamografom sada je lako i dostupno. Naime, žene imaju priliku da ovaj pregled obave u svom mestu, bez uputa, bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice.

Koliko je rana dijagnostika značajna u lečenju govori činjenica da je svaki tumor otkriven na vreme izlečiv. Ipak, poražavajući podaci svedoče da u Srbiji svaka dvanaesta žena oboli od tumora dojke. To je najčešći uzrok prevremene smrti žena kod nas. Svake godine od ove bolesti umre 1600 žena, a registruje se oko 4600 novoobolelih. Mamografija je najznačajnija dijagnostička metoda u ranom otkrivanju tumora dojke.

Projekat Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Pokrajinske vlade “Prva mamografija” obuhvatiće 11 opština u Vojvodini, a pokretni mamograf obići će mesta koja su najudaljenija od zdravstvenih centara u kojima se može obaviti ovo snimanje.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.