Predsednik Opštine Nova Crnja o realizovanim projektima i planovima za budućnost

30. oktobra 2019.

Kako bi se što više unapredio kvalitet života građana na teritoriji Nove Crnje, u proteklom periodu realizovani su različiti projekti iz oblasti infrastrukture, sporta i kulture, a prema rečima Vladimira Brakusa, predsednika Opštine Nova Crnja, lokalna samouprava ima ambiciozne i konkretne planove i za budućnost. 

Prvi čovek Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, kaže da je jedan od važnijih prioriteta izgradnja puteva:

Urađen je deo puta kroz naseljeno mesto Nova Crnja, a saniran je i kolovoz na dužini od 500 metara u Srpskoj Crnji. Radićemo i dalje na rekonstrukciji puteva, a nadamo se da će u narednom periodu biti urađen i započeti put Stepa – Itebej.  

Naš sagovornik ističe da je u ovoj opštini Srednjobanatskog upravnog okruga poljoprivreda veoma važan segment, i da je u planu povećanje atarskih puteva, kako bi se pomoglo agrarima:

Godinama radimo na tome, i kada su u pitanju atarski putevi, situacija kod nas je dobra. Preostalo nam je da uradimo još neke stvari u katastarskoj opštini Molin, što nam je u planu za naredni period. Dosta toga je urađeno i od odstruganog asflata koji smo kupili od JP „Putevi Srbije“ – kaže Brakus, i dodaje da to nije jedini način na koji će lokalna samouprava pomoći poljoprivrednicima:

Planiramo da, možda već sledećim budžetom, predvidimo nova sredstva za poljoprivredu. Nastojaćemo da jednim od konkursa pomognemo poljoprivrednicima u slučaju uginuća stoke, jer su tada ljudi u dodatnom problemu zbog trošenja novca na razduživanje. Za pčelarstvo će ostati ista linija konkursa, a gledaćemo da izađemo u susret i ostalim poljoprivrednicima. 

Predsednik Opštine ističe da se do sada dosta ulagalo i u sport i obrazovanje, i da će tako biti i u narednom periodu:

Dosta je urađeno po tom pitanju u prethodnom periodu. U Srpskoj Crnji imamo bazen i halu koji funkcionišu fenomenalno. Ovih dana očekujemo javnu nabavku, tako da će uskoro biti započeti radovi na sportskom terenu u Osnovnoj školi u Vojvodi Stepi. U Novoj Crnji je u školi rekonstruisana fiskulturna sala, tako da nam onda još preostaju Aleksandrovo, Radojevo i Toba, i to nam je prioritet. Fudbalski klubovi dobro funkcionišu, a isto važi i kad su u pitanju košarka, odbojka i rukomet – rekao je Brakus.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.