Prekogranična biciklistička manifestacija Ciklo Fest

5. oktobra 2019.

U okviru prekogranične biciklističke manifestacije Ciklo Fest, danas je po tridesetoro dece iz Srbije i Rumunije učetsvovalo u vožnji od Srpske Crnje do Žombolja.

U sklopu IPA projekta, koji su zajedno realizovali Srbija i Rumunija u prethodne dve godine, u Srpskoj Crnji je pre godinu dana otvoren Regionalni centar za razvoj cikloturzima, od kojeg je današnja vožnja započeta. Dejan Panić, savetnik predsednika Opštine Nova Crnja, kaže da je maniefstacija Ciklo Fest nastavak projekta „Tour de Banat“, koji je realizovan u protekla 24 meseca:

U manifestaciji je učestvovalo po tridesetoro dece sa obe strane granice. Oni su imali priliku da se druže, ali i da se upoznaju sa projektom koji smo realizovali. Krenuli smo iz Srpske Crnje, od našeg Ciklo motela, a u Žombolju smo se našli na njihovom poligonu – rekao je Panić.

Branislav Milosav, rukovodilac Sektora za regionalni razvoj i projekte Razvojne agencije Banat iz Zrenjanina, objašnjava da je današnja manifestacija bila druga edicija Ciklo Festa:

Prva je održana prošle godine, u okviru projekta Tour de Banat, čiji je jedan od najznačajnijih rezultata Regionalni centar za razvoj cikloturzima. Cilj današnjeg događaja bio je da skrenemo deci pažnju na to da je bicikl zdravo sredstvo prevoza, koje ne ugoržava životnu sredinu – rekao je Milosav.

Prekogranični IPA projekat Tour de Banat realizovali su: Opština Nova Crnja, koja je nosilac projekta, i partneri Opština Žombolj i Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj Banat iz Zrenjanina, sa ciljem promocije prekogranične turističke ponude i stvaranja uslova za razvoj cikloturizma.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.