Sajan dobio Edukativni centar

17. oktobra 2019.

Edukativni centar Kolping društva Srbije, svečano je otvoren danas u Sajanu. U ovom objektu žitelji ovog sela i okolnih mesta imaće priliku da se usavršavaju, stiču nova znanja i veštine, a akcenat će biti na damama i ženskom preduzetništvu. 

Prema rečima direktorice Međunarodne humanitarne organizacije Kolping društvo Srbije, Melinde Tomić, dugogodišnja ideja o osnivanju Edukativnog centra realizovana je uz pomoć donatora, koji su prepoznali potencijal ovog projekta i uvideli da su pomoć i osnaživanje u selima putem edukacije najbolji i najproduktivniji način za razvoj zajednice. Ukupna vrednost ovog projekta je 75.000 evra, a glavni donator je Kolping organizacija Švajcarske.

Kolping društvo Srbije je svoje delovanje počelo upravo u Sajanu, pre 18 godina. Od tada do 2009. centar Udruženja bio je ovom selu, a poslednjih 10 godina je u Novom Sadu.

Od početka smo imali viziju otvaranja Edukativnog centra. Ovom investicijom pružila nam se prilika da se aktivnosti Udruženja intenziviraju i sprovode u većem obimu. Rad Kolpniga Srbije je veoma značajan za društveni život naše mesne zajednice, i veoma smo zadovoljni i zahvalni što ovo udruženje postoji u našem selu. Ovde će biti organizovane različite manifestacije i edukacije, a lokalano stanovništvo će moći da se usavršava, stiče nova znanja i kompetencije – kaže Zoltan Tot, predsednik Mesne zajednice Sajan.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.