Srednjoškolci iz Kikinde i Zrenjanina zajedno pomažu maloj Tisi

3. oktobra 2019.

Zrenjaninski gimnazijalci večeras u Domu kulture u svom gradu izvode predstavu „Draga Jelena Sergejevna“, a sav prihod prikupljen na ulazu biće uplaćen za lečenje devojčice Tise Sredojev iz Kikinde, koja boluje od retkog oblika tumora. Učenici kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev“ podržali su akciju svojih vršnjaka odlaskom u Zrenjanin na predstavu, a prevoz za đake i nekoliko profesora obezbedilo je JKP „Osmi avgust“ iz Srpske Crnje. 

Ulaznice za večerašnju predstavu, koju je pripremila dramnska sekcija Zrenjaninske gimnazije, nisu imale fiksnu cenu, neko je svako, shodno svojim mogućnostima, mogao na ulazu da ostavi onoliko novca koliko želi.

Kikindski i zrenjaninski gimnazijalci upoznali su se pre nekoliko meseci na takmičenju „Školsko pozorje“, a sada su se udružili kako bi pomogli da se sakupi novac za lečenje četrnaestomesečne devojčice iz Kikinde.

Učenici iz dramske sekcije Zrenjaninske gimnazije pozvali su naše đake da ih podrže u ovoj humanitarnoj akciji. Uspeli smo da obezbedimo prevoz, tako da ćemo i mi dati svoj prilog i doprinos realizaciji ove lepe akcije. Zahvalila bih načelniku Severnobanatskog upravnog okruga, Nikoli Lukaču, kao i direktoru JKP iz Srpske Crnje, Kikinđaninu Ninu Žuveli, koji je obezbedio autobuski prevoz za učenike – rekla je Miljana Kitanović, profesorica psihologije u Gimnaziji „Dušan Vasiljev“ u Kikindi.

 

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.