Svečana smotra vatrogasnih društava Opštine Nova Crnja

21. oktobra 2023.

Danas je u Novoj Crnji održana svečana smotra vatrogasnih društava na teritoriji ove opštine. U sastavu Opštinskog vatrogasnog saveza, postoji pet dobrovoljnih društava, i to: Aleksandrovo, Toba, Nova Crnja, Vojvoda Stepa i Srpska Crnja.Na smotri je konstatovano da su vozila, tehnika i oprema društava u dobrom stanju:

Današnja smotra je u sklopu redovnih aktivnosti našeg Saveza,d a se pokažemo u punoj opremi, koju dobijamo na pokrajinskim i republičkim konkursima. Naš Savez je osnovan 1960, a u sastavu imamo najstarije društvo u Srbiji. Imamo ukupno oko 300 članova– rekao je Ranko Brborić, predsednik Vatrogasnog saveza opštine Nova Crnja.

Dragan Daničić, zamenik predsednika Opštine Nova Crnja.ističe da će lokalna samouprava nastaviti ulaganje u opremu jedinica i u sređivanje i rekonstrukciju objekata, kako bi meštani bili bezbedni, a dobrovoljni vatrogasci na najbolji način obavljali svoj posao:

Na smotri je pokazana opremljenost i brojčanost naših udruženja. Ponosni smo na dugu tradiciju dobrovoljnih vatrogasnih društava u naseljenim mestima, posebno na ono u Srpskoj Crnji, koje postoji više od 150 godina – rekao je Daničić.

Događaju je prisustvovao i Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 300 din + PDV.