Svečano otvoren rekonstruisan sportski teren u Vojvodi Stepi

11. juna 2020.

Višenamenski sportski teren, u sklopu OŠ „Četvrti oktobar“, opremljen novom podlogom, danas je svečano otvoren u Vojvodi Stepi, uz prisustvo pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Vladimira Bateza, predstavnika Opštine Nova Crnja i velikog broja legendi rukometnog sporta.

Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport je, na predlog opštine Nova Crnja, podržao projekat rekonstruisanja sportskog terena sa multifunkcionalnom podlogom u Vojvodi Stepi. Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport, izrazio je veliko zadovoljstvo što je danas otvorio rekonstriusan teren u dvorištu Škole:

Ovo je zajednički projekat Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport i lokalne samouprave, a njegova ukupna vrednost je 6 miliona dinara. Veoma je značajno za malo mesto da ima ovakav teren, jer je ovo mesto okupljanja dece i omladine i u sklopu je škole. Upravo to nam je i cilj, da kroz projekte u okviru Konkursa za sanaciju, adaptaciju, opremanje i izgradnju sportskih terena uložimo u školsku sportsku infrastrukturu – rekao je Batez, i dodao da će zajednički projekti lokalne samouprave i Sekretarijata biti realizovani i u narednom periodu.

Predsednik Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, ističe da je ova investicija veoma značajna za Vojvodu Stepu, kao i za celu Opštinu, koja je poznata po velikom broju klubova koji su iznedrili šampione:

Teren će koristiti rukometaši, pioniri i petlići fudbalskog kluba, odbojkašice, školska deca u okviru nastave fizičkog vaspitanja i za rekreaciju, kao i svi ostali meštani, kako ovog sela tako i okolnih. Do sada smo imali terene, ali ovi poboljšani uslovi će doprineti tome da deca ostanu na selu i ovde se bave sportom – rekao je Brakus.

Današnjem svečanom događaju je prisustvovao i bivši rukometaš i reprezentativac, Vladimir Mandić, koji je zajedno sa kolegama uručio sportsku opremu za klubove:

Velika je stvar za jedno malo mesto da ima ovakav teren. Ja sam u Beogradu počeo da treniram, a u to vreme smo igrali na mnogo lošijim terenima. Vrlo je važno što Pokrajinski sekretarijat ulaže u mala mesta i u rukomet, a naravno i u ostale sportove – kaže Mandić.

U protekle 4 godine Sekretarijat za omladinu i sport je za preko 250 projekata u Vojvodini izdvojio blizu 400 miliona dinara.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.