Tamara Zvekić predstavlja Opštinu Nova Crnja na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

3. juna 2020.

Šesnaestogodišnja Tamara Zvekić, učenica Srednje škole „Đura Jakšić“, predstavljaće Opštinu Nova Crnja na velikom muzičkom takmičenju, koje okuplja mlade starosti od 12 do 20 godina. Tim povodom, Tamaru je danas primio predsednik Opštine, Vladimir Brakus. 

Tamara Zvekić ističe da joj je čast i zadovoljstvo što je i ove godine odabrana da predstavlja Opštinu Nova Crnja, na najvećem takmičenju ovog tipa u Srbiji:

Ovoga puta predstavljam državu Australiju sa pesmom „Somebody that I used to know“ i nadam se da ćemo pobediti. Znam da je na meni veliki teret, jer mi je poznato kako je to biti deo velikog televizijskog prenosa, ali ću se maksimalno truditi da opravdam očekivanja publike. Zahvaljujući rukovodstvu naše Opštine, imamo šansu da sledeće godine takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“dovedemo u Novu Crnju – kaže Tamara, i dodaje da ovoga puta pripreme za takmičenje teku drugačije u odnosu na prethodnu godinu, i da je za probe manje vremena.

Tamara je učestvovala na ovom muzičkom festivalu i prethodne godine, kada je u konkurenciji od 24 grada osvojila 4 mesto. Sa tog nastupa nosi lepe utiske:

Prošle godine smo predstavljali Nemačku. Nakon toga bili smo celog dana gosti u rezidenciji ambasadora Nemačke. Osim tog prijema, još jednom sam bila pozvana kod ambasadora, povodom Dana Republike Nemačke, kada smo kao hor izveli Odu radosti i himnu Nemačke. 

Predsednik Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, ističe da je za ovako malu opštinu veoma značajno što je deo velikog muzičkog festivala, i što ima priliku da se predstavi pred velikim auditorijumom:

Važno nam je da naše potencijale prikažemo celoj Srbiji i da ljudi imaju priliku vide šta posedujemo. To je velika prilika da pokažemo veliki talenat iz naše opštine, Tamaru Zvekić. Ona je prošle godine ostvarila izuzetan uspeh i nadamo se da ove godine možemo da postignemo još bolji rezultat. Učešćem na ovakvom takmičenju ostvarujemo kontakte sa mnogim ambasadama, ne samo zemalja koje predstavljamo, nego i ostalih koje se zainteresuju za našu opštinu. Tako nam je prošle godine u poseti bio ambasador Kipra, a nadamo se da ćemo ove godine i sa Australijom uspostaviti kontakte i saradnju – kaže prvi čovek Nove Crnje.

“Srbija u ritmu Evrope” je takmičenje na kojem se predstavljaju zemlje Evrope, ambasadori u vidu intervjua, deca koja pevaju na maternjim jezicima evropskih zemalja, njihovi gradovi i intervjui gradonačelnika i predsednika opština. Ovo takmičenje održava se od 2008. godine i osmišljeno je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade RS i Akcionim planom za mlade.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.