Uskoro završetak projekta “Osnaživanje Banata kroz realnu potražnju”

3. jula 2020.

Realizacija prekograničnog IPA projekta “Osnaživanje Banata kroz realnu potražnju”, koja je počela u julu prošle godine, uskoro će biti završena. Partneri na projektu su Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat, Privredna komora okruga Timiš i Privredna komora Srbije, a ukupna vrednost je 233.975 evra. 

Cilj projekta je da se usklade stope zaposlenosti u rumunsko-srpskom prekograničnom području, jer se ove dve zemlje suočavaju sa velikim problemima na tržištu rada. Rumunija se zbog velikog odliva ljudi u druge zemlje EU suočava sa problemom mnogo veće potražnje za radnom snagom od ponude. U Srbiji je situacija obrnuta, postoji veliki broj nezaposlenih sa malom šansom za zaposlenje.

Opšti cilj projekta bilo je balansiranje stope zaposlenosti u rumunsko-srpskom prekograničnom produčju, uzimajući u obzir visoku stopu nezaposlenosti u našoj zemlji i nedostatak radne snage u Rumuniji. Specifični ciljevi su unapređenje tržišta rada na području Banata, poboljšanje mogućnosti zapošljavanja i razvoj prekograničnih struktura za potrebe unapređenja mobilnosti radne snage.

Realizacija projekta obuhvatila je izradu Studije tržišta rada u Banatu, organizovanje obuke nezaposlenih lica u Srbiji i Rumuniji i sajmova zapošljavanja, kao i izradu veb protala u funkciji podrške zapošljavanju u pograičnom području.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.