Ciklo Fest u Srpskoj Crnji: Promocija biciklizma i zdravog načina života

21. oktobra 2021.

U okviru Javnog poziva za podnošenje zahteva jedinica lokalne samouprave za raspodelu dela sredstava iz budžetskog fonda za program lokalne samouprave Ministasrtva državne uprave i lokalne samouprave, Opština Nova Crnja realizuje projekat „Tour de Banat 2021“, čiji je ukupan budžet 2 miliona dinara. Cilj projekta je doprinos održivom ekonomskom razvoju Opštine Nova Crnja, kroz jačanje i promociju turističke ponude i dodatno unapređenje preduslova za razvoj cikloturizma.

Jedna od najatraktivnijih projektnih aktivnosti je sada več tradicionalni „Ciklo Fest“, koji je danas organizovan u Srpskoj Crnji. Učesnici su vozili od JKP „Osmi avgust“ do Regionalnog centra za cikloturizam, gde ih je sačekalo prigodno osveženje i nagrade. Ana Grahovac, predsednica Udruženja regionalnog centra za cikloturizam ističe da bicikl kao prevozno sredstvo ima velike prednosti kada su u pitanju zdravlje i zaštita životne sredine:

Vožnja bicikla sa sobom nosi i veću interakciju sa svetom oko nas. Osnovni cilj ove aktivnosti je da ohrabri i podstakne decu da bicikl koriste svakodnevno u cilju promocije zdravog načina života – rekla je Grahovac i dodala da su učesnicima obezbeđeni i rančevi, majice, fluorescentne trake kao i grickalice.

Ciklo Fest je veliko finale projekta kojem je prethodila realizacijaniza aktivnosti, usmerenih na promociju i podizanje svesti o značaju biciklizma i cikloturizma u regionu, kao što su kreiranje novih biciklističkih ruta koje spajaju dve EuroVelo rute koje prolaze kroz Banat sa opštinom Nova Crnja, zatim unapređenje IT promotivnih alata, odnosno interaktivnog turističkog internet portala tourdebanat.com i mobilne aplikacije, kao i postavljanje biciklističkog brojača uz državni put, naspram Regionalnog centra za cikloturizam.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.