Dragan Daničić o ulaganjima u Opštini Nova Crnja: Realiazcija projekata u svakom naseljenom mestu

19. juna 2023.

U Opštini Nova Crnja, uz pomoć pokrajinske i republičke vlade, u realizaciju projekata biće uloženo 500 miliona dinara, što je više od godišnjeg budžeta ove opštine. U pitanju je jedna od najnerazvijenih i najsiromašnijih lokalnih samouprava, ali se u protekle tri godine dosta radi na tome da se ta činjenica promeni, kaže za naš radio Dragan Daničić, zamenik predsedika Opštine Nova Crnja:

Najvažnija investicija je izgradnja potisnog cevovoda, koji je pustio u rad predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Vrednost ovog projekta je 157 miliona dinara, a veoma je značajan jer imamo zdravu pijaću vodu, koja od izvorišta iz Radojeva dolazi do svakog domaćinstva u Srpskoj Crnji. Kako bismo obezbedili nesmetano snabdevanje pijaćom vodom, tražili smo dodatna sredstva za izgradnju još jednog bunara, u iznosu od 36 miliona dinara, i nadamo se da ćemo u narednom periodu dobiti ta sredstva– rekao je Daničić.

Naš sagovornik podseća i da je u Aleksandrovu u toku rekonstrukcija Doma kulture, vredna 33,5 miliona dinara. Nakon završetka radova, ovo mesto će imati multifunkcionalnu dvoranu, koja će služiti za udruženja, priredbe i različite manifestacije. U toku je i javna nabavka za rehabilitaciju puta Srpska Crnja – Radojevo, koji je u zaista lošem stanju:

Vrednost tih radova je 142 miliona dinara. U narednom periodu očekuje nas i kompletna rekonstrukcija OŠ „Branko Radičević“ u Aleksandrovu, što je obećano nakon posete predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića. Očekujemo da će vrednost te inevsticije biti preko 130 miliona diinara – napominje Daničić.

Za nekoliko dana biće otvoren i dečji bazen u Srpskoj Crnji. Vrednost te investicije je 25 miliona dinara, a sredstva je obezbedila republička vlada, preko Ministarstva za turizam.Nastavljaju se i ulaganja u sportsku infrastrukturu, tako da će uskoro biti završen košarkaški teren u Srpskoj Crnji, a završena je i javna nabavka za izgradnju nadstrešnice na tribinama stadionu FK „Budućnost“.

Krajem aprila u Novoj Crnji, polaganjem kamena temeljca svečano je  obeležen početak izgradnje elektrane na biomasu, prvog takvog postrojenja u širem regionu. Postrojenje u Crnji biće snage 2,4 megavata i biće najmodernije u Evropi:

To je jedna od velikih investicija u našu opštinu, nemačke Kompanije Vabio. Pored toga, u narendom periodu će početi sa izgradnjom solarni park, a u nesporednoj blizini jedna domaća komapnija će nastaviti izgradnju pogona za pravljenje paleta, drvenih gajbica i sličnog. Vrednost tih investicija iznosi 29 miliona evra – rekao je Daničić.

 

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 300 din + PDV.