Ministar Martinović u radnoj poseti Novoj Crnji

23. avgusta 2023.

Ministar državne uprave i lokialne samouprave dr Aleksandar Martinović bio je danas u radnoj poseti Opštini Nova Crnja. On je tom prilikom obišao park u naselju Vojvoda Stepa, čije je uređenje podržalo Ministarstvo na čijem je čelu, a u Aleksandrovu je posetio pogon kompanije „Meler protektiv“, koja je dobar primer uspešne saradnje privrede i lokalne samouprave. Ministru Mrtinoviću je prezentovan projekat izgradnje nove proizvodne hale u radnoj zoni Nove Crnje, za čiju realizaciju opštinsko rukovodstvo traži pomoć mod države:

Nadam se da će budžetski fond u narednoj godini biti još veći i da ćemo moći da pomognemo i manjim opštinama u većoj meri. Crnju vode preduzimljivi ljudi, koji imaju dobre ideje i funckionišu kao skladan tim. Minstarstvo i Vlada će pomoći po svim pitanjima, gde to bude bilo potrebno – rekao je ministar Martinović.

Aleksandra Majkić, rukovodilac pogona kompanije „Meler“ u Aleksandrovu, kaže da ovaj pogon ima trenutno oko 80 radnika:

-Uveli smo i drugu smenu, koja trenutno ne radi u punom kapacitetu, tako da je plan da ove godine imamo 100 radnika. U našoj fabrici se radi vojna oprema za nemačku firmu-rekla je Majkić.

Vladimir Brakus, predsednik Opštine Nova Crnja, ističe da je pomoć ovog i ostalih ministarstava veoma značajna za ovakvu malu lokalnu samoupravu:

Imamo dobar tim, slušamo savete Vlade Republike Srbije, osluškujemo potrebe stanovništva, tako da se nadamo da ćemo i ubuduće zajednički realizovati neke važne projekte -kaže Brakus.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 300 din + PDV.