Ministar Nedimović posetio firmu „Biostar“ u Vojvodi Stepi

16. marta 2022.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović bio je danas u radnoj poseti Opštini Nova Crnja, i tom prilikom obišao firmu „Biostar“ u Vojvodi Stepi, koja se bavi gajenjem jabučastog i koštičavog voća. Ova savremena plantaža nastala je nakon kupovine svih akcija zaposlenih i privatizacije društvenog preduzeća Stepa Stepanović 2003. godine.

Slobodan Radosavljević, generalni direktor i suvlasnik „Biostara“ kaže da se ova firma bavi voćarstvom i ratarstvom:

Imamo pet različitih voćnih vrsta: jabuka, višnja, kajsija, šljiva i kruška, na 125 hektara. Tu je i 200 hektara ratarske proizvodnje, kao i hladnjača kapaciteta 2 000 tona. Veći deo smo napravili ličnim sredstvima, ali smo koristili i neke subvencije. Poseta ministra je pokazala da država brine i da prepoznaje naše probleme, trudiće se da nam pomognu koliko god mogu, s tim što niko od nas ne može da predvidi neku blisku budućnost – rekao je Radosavljević.

Vladimir Brakus, predsednik opštine Nova Crnja, kaže da su posete ministra vrlo važne, jer tada poljoprivrednici u neposrednom razgovoru imaju priliku da saznaju trendove i tržišne vrednosti, ali i da iznesu svoje probleme:

Biostar je jako dobar primer na kojem mali poljoprivrednici mogu da vide kako sve funkcioniše na nekom većem nivou i da u svojim gazdinstvima organizuju sličnu proizvodnju. Nastojimo da pomognemo tim malim poljoprivrednicima da započnu biznis, a one malo veće povezujemo sa republikom i pokrajinom, jer mi nismo u mogućnosti da damo neku veću pomoć – rekao je Brakus.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 300 din + PDV.