Održana sednica RCR Banat: Dobra saradnja lokalnih samouprava na prekograničnim projektima

24. novembra 2021.

Danas je u Kikindi održana redovna sednica Skupštine Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat iz Zrenjanina, kojom je predsedavao gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač. Sednici su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina, predstavnici opština Nova Crnja, Žitište i Sečanj, kao i predstavnici Regionalne privredne komore Zrenjanin, a tema je bila priprema i realizacija novih projekata.

Irena Živković direktorica Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat podseća da je u prethodnom periodu ova razvojna institucija, kroz projekte koji su finansirani kroz fondove Evropske unije, privukla blizu 4 miliona evra:

Namera nam je da u narednom periodu uradimo isto, u toku su izrade planova razvoja lokalnih samouprava u koje ćemo uneti nove projekte. Verujem da će naredni period biti i berićetniji, jer Kikinda i Zrenjanin imaju jako dobru saradnju, što sigurno donosi boljitak i nove rezultate – kazala je Živković.

Dragan Daničić, zamenik predsednika opštine Nova Crnja ističe da je Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat veoma značaj partner opštine, kada je u pitanju pisanje projekata i dobijanje sredstava za realizaciju prekograničnih projekata:

Imamo i jako dobro saradnju sa gradovima Kikinda i Zrenjanin i nadamo se da ćemo u narednom periodu zajednički uspešno realizovati projekte, kako je to bilo i do sada. Imali smo u proteklom periodu nekoliko odličnih projekata, pre svega „Ciklodom“ i Oftalmološki centar u Srpskoj Crnji, za koji smo saznali da je bio jedan od najbolje ocenjenih projekata u Evropi. 

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.