Pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku u poseti Novoj Crnji

22. februara 2021.

Radoš Pejović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, zadužen za Sektor za brigu o porodici, bio je danas u radnoj poseti Opštini Nova Crnja, gde je sa predstavnicima ove opštine razgovarao o merama i predlozima u cilju poboljšanja kvaliteta života. 

 

Predsednik Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus istakao je da svi predlozi i sugestije izneseni na današnjem sastanku mnogo znače i da će oni pružiti smernice za ono što je potrebno na ovom polju uraditi u narednom periodu:

-Predstavili smo sve mere koje se odnose na brigu o porodici i ostale aspekte koje pokriva Pokrajinski sekretarijat. Od pomoći smo istakli kupovinu kuće za tri mlada bračna para, za šta su sredstva u iznosu od 3 miliona dinara obezbeđena iz našeg budžeta. Tu su i sredstva za geronto-domaćice i pratioca deteta za celu godinu, kao i za prevoz đaka i subvencije za naše srednjoškolce – kaže Brakus.

 

Pirlikom današnje posete, Radoš Pejović je istakao da su utisci pozitivni i konstatovao da je Opština Nova Crnja uradila mnogo više od onoga što sistem prepoznaje kao demografske i porodične mere:

Cilj ovog porodičnog karavana kroz Vojvodinu je da stvorimo jednu realnu i lepu demografsku strategiju, koja će zaista brinuti o porodici. Najviše ulaganja u ovoj opštini usmereno je ka ostanku mladih u ovom mestu i okolnim selima, što je izuzetno dobro. Ovi pogranični krajevi imaju često problem da su nepravedno zaboravljeni – rekao je Pejović i dodao da je na današnjem sastanku zaključeno da je prioritet i izazov u budućnosti ulaganje u rađanje drugog deteta.

Pejović je danas posetio i Osnovnu školu u Aleksandrovu, koja je bila i njegovo prvo radno mesto:

Tu sam sticao svoja prva profesionalna znanja. Ovim dolaskom želim da pokažem da vrednujem i cenim svoju profesionalnu karijeru koja je ovde počela, i trudiću se da sve što je u mojoj moći bude maksimalno ispoštovano i pomoći ću na sve načine – zaključio je Pejović.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 100 din + PDV.