Donacija Ruske humanitarne misije: Agregati Domu zdravlja i Javnom preduzeću u Srpskoj Crnji

16. maja 2023.

Predstavnici Ruske humanitarne misije na Balkanu, neprofitne organizacije koja obavlja volontersku humanitarnu misiju u jugoistočnoj Evropi, uručili su danas u Srpskoj Crnji Domu zdravlja i JKP „Osmi avgust“ generatore za struju snage 5,5 kilovata, koji će ovim ustanovama omogućiti sigurno snabdevanje električnom energijom:

Ovom donacijom započinjemo projekat, koji ima za cilj povećanje energetske efikasnosti slabo razvijenih područja. Vrednost današnje donacije iznosi oko 350 000 dinara – rekao je Branimir Nešić, izvršni direktor Regionalnog predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu.

Danica Vučurović Đukin, v.d. direktora Doma zdravlja Srpska Crnja, podseća da ovo nije prvi put da ova zdravstvena ustanova sarađuje sa Ruskom humanitarnom misijom na Balkanom:

Pre nekoliko godina smo u okviru saradnje sa Ruskom humanitarnom misijom, imali akciju u maloj pokretnoj ambulanti, u kojoj su preglede obavljali ruski lekari potpuno besplatno. Ovog puta smo im se obratili za pomoć za nabavku generatora jer često nestaje struje – rekla je Vučurović Đukin.

Bojan Tomin, direktor JKP „Osmi avgust“ ističe da će i ovom preduzeću mnogo značiti donacija u vidu generatora:

Agregat nam je bio neophodan za terenski rad gde nemamo pristup električnoj energiji, tako da smo veoma zahvalni Ruskoj humanitarnoj misiji na Balkanu – rekao je Tomin.

Uručenju donacije prisustvovali su i predsednik Opštine Nova Crnja Vladimir Brakus, zamenik predsednika Opštine Dragan Daničić i Zoran Kuburović.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 300 din + PDV.