Fondacija Ana i Vlade Divac: Podrška poljoprivrednicima u opštini Nova Crnja

26. maja 2023.

U okviru projekta „Lokalni fondovi za razvoj poljoprivrede“ Fondacija Ana i Vlade Divac, Opština Nova Crnja i Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat organizovali su info sesiju na kojoj su zainteresovanim poljoprivrednicima predstavljeni fond i načini konkurisanja za sredstva. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 3.000.000 dinara i mogu biti iskorišćena za nabavku grla, nove ili polovne opreme i mehanizacije. Iznos sredstava po korisniku se kreće od 60.000,00 do 300.000,00 dinara:

Poljoprivrednicima smo predstavili ovaj fond, pozvali smo ih da konkurišu, a rok je 1. jun. Nadamo se da će biti velika zainteresovanost.  Danas smo sa predstavnicima Fondacije razgovarali i o drugim zajedničkim projektima, kako bismo unaprredili život u našoj sredini-rekao je Dragan Daničić, zamenik predsednika Opštine Nova Crnja.

Nova Crnja je prva opština u Vojvodini sa kojom je potpisan ugovor o osnivanju fonda čija je namena pružanje višegodišnje podrške poljoprivrednicima putem korišćenja finansijskih sredstava koja obezbeđuju opština Nova Crnja i Fondacija Ana i Vlade Divac:

Cilj ovog projekta je stvaranje lokalnih fondova koji pružaju podršku poljoprivrednicima da unaprede svoje poslovanje, razviju nove proizvode i na taj način osiguraju bolje uslove za život svojih porodica i život na selu. Fond je fleksibilan, prilagođava se lokalnim razvojnim prioritetima i ostaje lokalnim samoupravama da ga razvijaju u narednim godinama kao dodatni podsticaj razvoju poljoprivrede i prerade hrane– izjavio je Milijan Maraš iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

SMS Oglasi

Ukucajte OGL napravite razmak tekst vašeg oglasa i sve to pošaljite na 2399.
Oglasi se emituju 5 puta u toku dana, u sedećim terminima: 08:08, 10:10, 12:12, 15:15, 17:17.
Cena oglašavanja za jedan dan iznosi 300 din + PDV.